Mržnja

Tko mrzi brata svojega, u tami je, u tami hoda i ne zna kamo ide jer mu tama zasljepljuje oči. Tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti. Misli na zapovijedi i ne mrzi na bližnjega i na Zavjet Svevišnjega, pa oprosti krivicu. Tko vas sluša, Isusa sluša; tko vas prezire, Isusa prezire, a tko Isusa prezire, prezire onoga koji Isusa posla.

Mudre izreke

11 12 Nerazumnik prezire svoga bližnjega, dok čovjek uman šuti.

13 5 Pravednik mrzi na lažljivu riječ, a opaki goji mržnju i sramotu.

15 17 Bolji je obrok povrća gdje je ljubav nego od utovljena vola gdje je mržnja.

Sirah

28 3 Ako čovjek goji mržnju na drugoga, kako može od Gospoda tražiti ozdravljenje? 4 Kad s čovjekom sličnim sebi nema milosrđa, kako može moliti se za svoje grijehe? 5 On, koji je samo od mesa, goji osvetljivost, pa tko će mu oprostiti grijehe? 6 Misli na konac svoj i prestani s mržnjom; sjeti se raspadanja i smrti, i vrši zapovijedi. 7 Misli na zapovijedi i ne mrzi na bližnjega i na Zavjet Svevišnjega, pa oprosti krivicu.

Matej

24 9 Tada će vas predavati na muke i ubijati vas. I svi će vas narodi zamrziti zbog imena moga. 10 Mnogi će se tada sablazniti, izdavat će jedni druge i mrziti se među sobom.

Luka

10 16 Tko vas sluša, mene sluša; tko vas prezire, mene prezire. A tko mene prezire, prezire onoga koji mene posla.

1 Ivanova

2 9 Tko veli da je u svjetlosti, a mrzi brata svojega, u tami je sve do sada. 10 Tko ljubi brata svojega, u svjetlosti ostaje i sablazni u njemu nema. 11 A tko mrzi brata svojega, u tami je, u tami hodi i ne zna kamo ide jer mu tama zaslijepi oči.

4 20 Rekne li tko: “Ljubim Boga”, a mrzi brata svog, lažac je. Jer tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti.

Bog obilno blagoslivlja

Na prvom susretu rekla sam Gospodinu: “Želim biti tu! Želim mir i ljubav koju ima ta zajednica. Želim biti dio te zajednice!” Osjetila sam toplinu doma kakvu nisam do tada osjetila nigdje i neopisiv mir, te spoznala da mi je tu mjesto. Tu sam predala svoj život Gospodinu. Tu je sve počelo.

Pročitaj više

Predbračni odnosi

Ljubav je najljepša i najveća snaga svijeta. Biblija govori da postoje tri najvažnije kreposti – bogoštovne: to su vjera, nada i ljubav. A najveća je među njima ljubav. No, treba dobro razlikovati – postoji više vrsta ljubavi.

Pročitaj više

Ljubljena od Oca

Na konferenciji ZDP, u Taboru doživjela sam Božju ljubav dok sam bila na pojedinačnoj molitvi. U mislima sam uvijek borila misleći jesam li dovoljno dobra da me Otac Nebeski...

Pročitaj više

Savjest

"Po tom ćemo znati da smo od istine. I umirit ćemo pred njim srce svoje ako nas ono bilo u čem osuđuje. Jer Bog je veći od našega srca i znade sve."

Pročitaj više

Jehovini svjedoci

Jehovine svjedoke (JS) mnogi pogrešno smatraju kršćanskom sektom, no to ne stoji budući da oni niječu vjerovanja kršćanstva. Ova sekta je mnoge udaljila od njihove vjere zbog ne znanja, stoga ćemo prikazati njihovo podrijetlo, učenje i običaje.

Pročitaj više