Kako postati član Zajednice Dobri Pastir?

Osoba koja želi postati član Zajednice treba redovito dolaziti u neku od podružnica na biblijsku grupu 1x tjedno tijekom minimalno 6 mjeseci. Nakon toga predaje molbu za kandidaturu. Komisija za prijem ga uvrštava u popis kandidata i tada počinje period kandidature koji traje minimalno 6 mjeseci. Tijekom tog perioda dužan je završiti tečaj osnovnog kršćanskog iskustva (TOKI) i tada ulazi u tim koji se dalje brine o njegovom strukturiranom duhovnom rastu i sazrijevanju. Komisija može odbiti molbu za članstvo u Pravilnikom određenim slučajevima.

Vrste članstva:

 1. NOVI ČLANOVI
 2. AKTIVNI ČLANOVI
 3. PREDANI ČLANOVI
 4. DJECA ČLANOVI

Uz gore navedene vrste članstva postoje osobe koje zbog svog iznimnog doprinosa radu i djelovanju zajednice imaju status počasnog člana.

 

Pridruživanje nove podružnice Zajednici Dobri Pastir

Nova podružnica Zajednice “Dobri Pastir” može se osnovati na slijedeće načine:

 1. Postojeće molitvene zajednice ili karizmatske grupe sa minimalno 10 članova mogu se pridružiti Zajednici “Dobri Pastir” uz zadovoljavanje potrebnih uvjeta:
 • da prilagode svoj ustroj ustroju Zajednice
 • da prihvate važeći statut, pravilnike i druge dokumente koji se tiču rada zajednice
 • da podnesu zahtjev za priključenje Upravnom odboru Zajednice

Objašnjenje:

Na poziv neke molitvene zajednice odazivamo se dolaskom i pripremamo zajednicu za sve što se od njih očekuje. Upoznajemo ih sa vizijom i ciljevima, strukturom i načinom djelovanja ZDP. Ako su članovi potencijalne zajednice spremni prihvatiti takav način rada, voditelj zajednice tada predaje molbu za priključenje ZDP.

 

Članovi nove zajednice imaju dužnost proći tečaj osnovnog kršćanskog iskustva (TOKI)

 1. Nove zajednice koje su tek u osnivanju:
  Osobe koje žele osnovati molitvenu zajednicu upućuju poziv ZDP da im pomogne u formiranju molitvene zajednice. Na taj poziv odazivamo se dolaskom te upoznajemo zainteresirane s vizijom, ciljevima, strukturom i načinom djelovanja te im objasni što se od njih očekuje.
 1. Zajednica može na poziv župnika osnovati podružnicu ZDP na nivou župe.
 1. Ukoliko je neka grupa premala da bi postala zajednica od zainteresiranih članova se može formirati kućna molitvena grupa.