Unutarnji konflikt

Biblijski citati koji govore o unutarnjem konfliktu koji se događa u čovjeku. Ovi nas citati potiču na razmišljanje o vlastitim obrascima ponašanja.

Matej

1225A on, znajući njihove misli, reče im: “Svako kraljevstvo u sebi razdijeljeno opustjet će i svaki grad ili kuća u sebi razdijeljena neće opstati. 26Ako Sotona Sotonu izgoni, u sebi je razdijeljen. Kako će dakle opstati kraljevstvo njegovo?

Rimljanima

222Ti koji zabranjuješ preljub, preljub počinjaš! Ti komu su odvratni kumiri, pljačkaš hramove!

715Zbilja ne razumijem što radim: ta ne činim ono što bih htio, nego što mrzim – to činim. 16Ako li pak činim što ne bih htio, slažem se sa Zakonom, priznajem da je dobar. 17Onda to ne činim više ja, nego grijeh koji prebiva u meni. 18Doista znam da dobro ne prebiva u meni, to jest u mojem tijelu. Uistinu: htjeti mi ide, ali ne i činiti dobro. 19Ta ne činim dobro koje bih htio, nego zlo koje ne bih htio – to činim. 20Ako li pak činim ono što ne bih htio, nipošto to ne radim ja, nego grijeh koji prebiva u meni. 21Nalazim dakle ovaj zakon: kad bih htio činiti dobro, nameće mi se zlo. 22Po nutarnjem čovjeku s užitkom se slažem sa Zakonom Božjim, 23ali opažam u svojim udovima drugi zakon koji vojuje protiv zakona uma moga i zarobljuje me zakonom grijeha koji je u mojim udovima.

1420Ne razaraj djela Božjega poradi hrane! Sve je, istina, čisto, ali je zlo za onoga tko na sablazan jede. 22Ti imaš uvjerenje. Za sebe ga imaj pred Bogom. Blago onomu tko samoga sebe ne osuđuje u onom na što se odlučuje! 23Jede li tko dvoumeći, osudio se jer ne radi iz uvjerenja. A sve što nije iz uvjerenja, grijeh je.

1 Korinćanima

732A rado bih da budete bezbrižni. Neoženjen se brine za Gospodnje, kako da ugodi Gospodinu. 33A oženjen se brine za svjetovno, kako da ugodi ženi, 34pa je razdijeljen.

1021Ne možete piti čašu Gospodnju i čašu vražju. Ne možete biti sudionici stola Gospodnjega i stola vražjega.

Galaćanima

516Hoću reći: po Duhu živite pa nećete ugađati požudi tijela! 17Jer tijelo žudi protiv Duha, a Duh protiv tijela. Doista, to se jedno drugomu protivi da ne činite što hoćete.

Kološanima

220Ako ste s Kristom umrli za počela svijeta, zašto se, kao da još u ovom svijetu živite, dajete pod propise: 21“Ne diraj, ne kušaj, ne dotiči”? 22Sve će to uporabom propasti. Uredbe i nauci ljudski!

Titu

116Ispovijedaju da Boga poznaju, ali djelima ga niječu – odvratni, neposlušni i za koje god dobro djelo nepodesni.

Jakovljeva

15Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se. 6Ali neka ište s vjerom, bez ikakva kolebanja. Jer kolebljivac je sličan morskom valovlju, uzburkanu i gonjenu. 7Neka takav ne misli da će primiti što od Gospodina – 8čovjek duše dvoumne, nepostojan na svim putovima svojim.

44Preljubnici! Ne znate li da je prijateljstvo sa svijetom neprijateljstvo prema Bogu? Tko god dakle hoće da bude prijatelj svijeta, promeće se u neprijatelja Božjega. 7Podložite se dakle Bogu! Oduprite se đavlu i pobjeći će od vas! !

Zašto Yoga?

Iako je yoga drevna doktrina, možemo je smatrati zastarjelim pokušajem da se postigne jedinstvo s božanskim. U praksi, ona je privlačna mlakim kršćanima, laicima, gladnima duhovnih iskustava, koja, zbog ne poznavanja svoje vjere ne vide u vlastitoj tradiciji.

Pročitaj više

Duhovno ratovanje

Ako si do sada bio tjeskoban i poražen, obrati pažnju na poruku ovog članka. Bog će ti dati svjetlo, pokazat će ti put do pobjede u tvom sadašnjem stanju, a pomoći će ti da pobijediš također i u svakoj budućoj borbi!

Pročitaj više

Vera, hvala!

Već duže vrijeme se osjećam udaljen od Boga iz meni nepoznatih razloga. Savjetovali su mi da prođem unbound molitvu. I kao priprema za tu molitvu da pročitam knjigu...

Pročitaj više

Hod s Isusom

Moje je ime Marko Kralj , član sam lokalne podružnice Marija Bistrica vise od 2 godine. Ovo je svjedočanstvo mog obraćenja i hoda s Isusom kroz služenje u ZDP. Prije 10...

Pročitaj više