Savjest

Savjest je kao “glas” u nama koji nam govori što je dobro, a što loše i svaka ga osoba može osjetiti. Ako u dubini svoga srca osjećamo da su naši postupci ispravni i dobri, ako hodimo u istini i držimo se zakona Gospodnjeg, znajmo da je Bog s nama.

Ivan

319Po tom ćemo znati da smo od istine. I umirit ćemo pred njim srce svoje 20ako nas ono bilo u čem osuđuje. Jer Bog je veći od našega srca i znade sve. 21Ljubljeni, ako nas srce ne osuđuje, možemo zaufano k Bogu. 22I što god ištemo, primamo od njega jer zapovijedi njegove čuvamo i činimo što je njemu drago 24I tko čuva zapovijedi njegove, u njemu ostaje, i On u njemu. I po ovom znamo da on ostaje u nama: po Duhu kojeg nam je dao.

3 Ivanova

12Ljubljeni! Želim ti u svemu dobro i da budeš zdrav, kao što je dobro tvojoj duši. 3Veoma se obradovah kada dođoše braća i posvjedočiše za tvoju istinu: kako ti živiš po Istini.

Otkrivenje

223i djecu ću joj smrću pobiti. I znat će sve crkve: Ja sam Onaj koji istražuje bubrege i srca – i dat ću vam svakomu po djelima.

Milosni online susreti

Predavanja vlč. Radigovića su me jako učvrstila u vjeri i oblikovala. Najveće čudo u mom vjerničkom životu, možda to nekima ne zvuči ništa veliko, ali meni je ravno čudu što sam se počela ustajati ranije i pomoliti se na početku dana.

Pročitaj više

Litanije, devetnice

Devetnice Presvetom Srcu Isusovu za milost Gospodine Isusa Kriste, Tvome presvetom Srcu povjeravam ovu nakanu… (ovdje spomeni nakanu). Samo me pogledaj, onda čini što želiš sa...

Pročitaj više

Brak

Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu; dvoje njih bit će jedno tijelo. Tako i vi, žene, pokoravajte se svojim muževima: ako su neki od njih možda neposlušni Riječi, da i bez riječi budu pridobiveni življenjem vas žena.

Pročitaj više