Put mog obraćenja

Renato

Zovem se Renato, imam 28. g. član ZDP podružnice Zagreb.

Dolazim iz obitelji u kojoj smo svi “obavili” sakramente ali nažalost bili smo srcem daleko od Boga i daleko od istine.

Obratio sam se prije 5 godina i od tada moj se život ekstremno promijenio.

Nažalost, cijeli život sam imao problema sa mucanjem koje je rezultiralo raznim nesigurnostima, strahovima i sramom i zbog toga sam se povukao u sebe i tražio sam sve načine kako da to riješim zato što se govor sve više pogoršavao. Nažalost, u pokušaju rješavanja tog problema, išao sam na razna kriva mjesta kao što su hipnoza, bioenergija, kristaloterapija i razne okultne istočnjačke prakse…nažalost uz sve to, ja i moja obitelj smo otkrili poslije obraćenja da je na nas bio bačen urok i prokletstvo što je u to vrijeme rezultiralo raznim noćnim morama, financijskim i zdravstvenim problemima.

U 23. god., počelo se sve rušiti u mom životu kao kula od karata. U kratkom razdoblju počele su se događat čudne stvari da bi se na kraju meni i roditeljima sve srušilo. Počeo sam sve više piti alkohol i bez cigareta jednostavno nisam mogao funkcionirat.

Bio sam očajan. Nisam imao posao. Počele su česte svađe. Teški zdravstveni problemi u obitelji.

Financijska situacija je bila toliko loša da smo bili na rubu gladi. Međuljudski odnosi su se skoro svi raspali. Počeo sam vidjeti razna priviđenja u kući. I još uz sve to  cura mi je slomila srce i jednostavno više nisam mogao izdržati taj pritisak. Bio sam jednostavno emotivna ruševina. Depresija i suicidalne misli su bile sve snažnije i ja sam sve više i više bio izgubljen.

Par mjeseci poslije  dolazi polagano do promjene u mojem životu.

Počinjem sve više razmišljati o Bogu i u meni se budi neka čežnja da počnem malo istraživati o svemu tome.

Cura u koju sam bio tada zaljubljen je potpuno nestala iz mog života i tu sam već počeo osjećati jednu slobodu i vidio koliko sam bio opsesivno navezan na nju.

Počeo sam čitati Bibliju i osjećao sam da me navodi na pokajanje. Iz dana u dan, sam počeo čitati o Isusu na internetu i pronašao razna svjedočanstva koja su mi podizala vjeru i  ohrabrila me. Sve više počeo sam predavati svoj život Gospodinu i  imati sve veću nadu. Osjećao sam se bolje, ali nešto što se dogodilo poslije toga mi je zauvijek promijenilo život.

Pročitao sam  nešto što se zove: Krštenje Duhom Svetim i vatrom. Nisam baš znao o tome. Jedne noći čekao sam da svi ukućani odu spavat , otišao  sam u kupaonu i zatvorio se da me nitko ne čuje i počeo priznavati svoje grijehe Gospodinu, počeo moliti jednostavnu i kratku molitvu: Isuse Kriste, molim te krsti me Duhom Svetim i vatrom.

Nakon te molitve, spustila se Božja sila na mene, prošla tako snažno kroz moj trbuh i cijelo tijelo od te silne snage počeo sam slaviti Isusa i tada sam prvi put osjetio Božju ljubav. Taj susret s Duhom Svetim  zauvijek je promijenio mene i moj život. Izašavši  iz kupaone postao sam  novi čovjek. Radost koju sam imao u srcu bila je neopisiva. Cijelu noć sam osjetio strujanje Duha Svetoga po leđima i nisam znao što je to. Dva dana poslije  nestala su tri velika ožiljka s mojih leđa, koje sam imao godinama. Roditelji su se šokirali kad su to vidjeli. Bog je htio pokazati da je živ i da mu je sve moguće.

Tada je počeo moj pravi hod s Isusom. U  tom razdoblju Gospodin me potpuno oslobodio od strahova, depresije, suicidalnih misli, ovisnosti o cigaretama, iscijelio mi rane i još puno toga.

Nakon svega toga počinjem odlaziti na susrete Kristofora i spletom okolnosti upoznajem Matiju Ricova, voditelja zajednice Nanovo rođeni, koji mi pomaže da učinim životnu ispovijed i poslije toga doživljavam još veću slobodu i polagano počnem tražiti zajednicu u kojoj bih mogao duhovno rasti i upoznati nove ljude.

Božja milost zahvatila je  i moje roditelje i oboje su učinili životnu ispovijed i nestale su svađe u kući . Gospodin nas je počeo mijenjati iz dana u dan.

Zatim molim za ozdravljenje svoga govora, Jedan dan u sobi čujem glas u srcu:” Nestat će spona tvoga jezika ali moraš biti strpljiv.”

Krenuo je proces moga ozdravljenja, bilo je više korijena i uzroka , uz molitve drugih, moj govor počinje sve više i više biti bolji i danas mogu reći da više ne mucam, iako se ponekad u rijetkim trenutcima zna dogoditi zastajkivanje ili grč u govoru ali definitivno nije isto kao prije. Slava Bogu!

Na poziv prijatelja dolazim na susrete zajednice Dobri Pastir i odmah me oduševilo slavljenje i obiteljska atmosfera. Bez puno razmišljanja, prijatelj i ja se odlučimo postati članovi i tako se pridružujemo zajednici, služeći u tehničkoj službi u radosti i zajedništvu sa braćom i sestrama.

Hvala ti Isuse! Tebi pripada sva hvala, čast i slava!