Preljub

Preljub – sladak kao med ili gorak kao pelin? Isus preljubnicu ne osuđuje, već je potiče na svetost. Jesmo li spremni žrtvovati prijateljstvo prema svijetu da bismo bili prijatelji s Bogom?

Mudre izreke

53Jer s usana žene preljubnice kaplje med i nepce joj je glađe od ulja, 4ali je ona naposljetku gorka kao pelin, oštra kao dvosjekli mač.

Ivan

84Rekoše:’ učitelju ova je žena sada zatečena u preljubu. 5Mojsije nam je zapovjedio u zakonu da takve kamenujemo. A što ti veliš?’ (6) 6Tim pitanjem htjedoše ga iskušati, da bi ga mogli optužiti. (7)7Kako su neprestano ispitivali on se ispravi i reče im:’ tko je od vas bez grijeha neka prvi baci kamen’. 10Isus se ispravi i upita’ Ženo gdje su oni? Nitko te ne osudi? Ona odgovori:’ Nitko Gospodine ‘. 11On odgovori: ‘idi i od sad više ne griješi’.

Jakovljeva

44Preljubnici, ne znate li da je prijateljstvo prema ovom svijetu neprijateljstvo prema Bogu.

2 Petrova

214Njihove su oči pune preljubništva i svagda gladne grijeha. Zavode ne utvrđene duše imaju srce naučeno na lakomost, djeca su kletve. (krivi učitelji)

Što je Rei-ki?

Spiritistička praksa koje se treba ozbiljno kloniti. Obožavanje i klanjanje «Univerzalnoj životnoj Energiji» dio je kulta budističke filozofije Kurama hrama kojoj je pripadao Mikao Usui, osnivač reikija.

Pročitaj više

Milost oprosta

Baš kako se deseti gubavac vratio k Isusu sa zahvalom, tako i ja sada osjećam da bih bila poput onih 9 kad bih prešutjela svoje oslobođenje i ozdravljenje od duhovne obnove...

Pročitaj više

Brak

Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu; dvoje njih bit će jedno tijelo. Tako i vi, žene, pokoravajte se svojim muževima: ako su neki od njih možda neposlušni Riječi, da i bez riječi budu pridobiveni življenjem vas žena.

Pročitaj više

Vjera u molitvu

Hvaljen Isus i Marija! Zovem se Lidija Pirenjak i dolazim iz podružnice Kašina. Posvjedočila bih kako je Gospodin otklonio fleku ili madež sa stopala moga sina. Ne znam što je...

Pročitaj više