Preljub

Preljub – sladak kao med ili gorak kao pelin? Isus preljubnicu ne osuđuje, već je potiče na svetost. Jesmo li spremni žrtvovati prijateljstvo prema svijetu da bismo bili prijatelji s Bogom?

Mudre izreke

53Jer s usana žene preljubnice kaplje med i nepce joj je glađe od ulja, 4ali je ona naposljetku gorka kao pelin, oštra kao dvosjekli mač.

Ivan

84Rekoše:’ učitelju ova je žena sada zatečena u preljubu. 5Mojsije nam je zapovjedio u zakonu da takve kamenujemo. A što ti veliš?’ (6) 6Tim pitanjem htjedoše ga iskušati, da bi ga mogli optužiti. (7)7Kako su neprestano ispitivali on se ispravi i reče im:’ tko je od vas bez grijeha neka prvi baci kamen’. 10Isus se ispravi i upita’ Ženo gdje su oni? Nitko te ne osudi? Ona odgovori:’ Nitko Gospodine ‘. 11On odgovori: ‘idi i od sad više ne griješi’.

Jakovljeva

44Preljubnici, ne znate li da je prijateljstvo prema ovom svijetu neprijateljstvo prema Bogu.

2 Petrova

214Njihove su oči pune preljubništva i svagda gladne grijeha. Zavode ne utvrđene duše imaju srce naučeno na lakomost, djeca su kletve. (krivi učitelji)

Savjest

"Po tom ćemo znati da smo od istine. I umirit ćemo pred njim srce svoje ako nas ono bilo u čem osuđuje. Jer Bog je veći od našega srca i znade sve."

Pročitaj više

Bog čudesa

Ovo je svjedočanstvo koje je Gospodin iskazao mom bratu.. U siječnju brat me nazvao iz bolnice da je u velikim bolovima u trbušnoj šupljini, te u obradi za operaciju....

Pročitaj više

Brak

Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu; dvoje njih bit će jedno tijelo. Tako i vi, žene, pokoravajte se svojim muževima: ako su neki od njih možda neposlušni Riječi, da i bez riječi budu pridobiveni življenjem vas žena.

Pročitaj više

Molitvene nakane

Prijedlog molitvenih nakana (za što treba moliti) Opće nakane molite za sve narode da se priključe štovanju Jedinog Boga, da se ispune sve kršćanske Crkve u cijelom svijetu...

Pročitaj više

Predbračni odnosi

Ljubav je najljepša i najveća snaga svijeta. Biblija govori da postoje tri najvažnije kreposti – bogoštovne: to su vjera, nada i ljubav. A najveća je među njima ljubav. No, treba dobro razlikovati – postoji više vrsta ljubavi.

Pročitaj više

Bog me voli

Prije 5 godina bila sam naručena na redovan pregled. Dijagnosticirana mi cista na jajniku. Šok, suza suzu stiže, izgubila sam se, nisam znala gdje sam ni kuda ću. Moram na...

Pročitaj više