Odlučila abortirati

Marija Zovko

U prosincu 2022 u kućnoj grupi razmatrali smo temu Marijin pohod Elizabeti, susret dviju trudnica, razmatranje potakao našu sestru Meri i zamolila nas za savjet, što da kaže kolegici koja joj se povjerila; majka je troje djece, živi odvojeno od muža, on je ovisnik, neradnik, nasilnik, neodgovoran, ostala s njim  trudna – te želi abortirati.
Za trudnoću nitko nije znao osim muža, Meri i šefa, jer je tražila slobodne dane, da abortira.
Tu smo večer na susretu kućne molili za Meri da joj Duh Sveti da prave riječi, nadahne, da je odgovori od tog čina – to se i zbilo.
Riječi su tekle iz njenih usta, dugo su razgovarale, rekla joj je da je to ubojstvo; zamisli da ubiješ svoje starije dijete, nemoj učiti pogrešku koju je nemoguće popraviti, bit će ti poslije žao, ponudila joj pomoć i materijalnu i obećala da će biti kuma…Trudnica joj reče da joj je iste riječi rekao i muž te ako abortira da je među njima gotovo.

Zatim ju je petogodišnji sin, ne znajući za trudnoću rekao “MAMA HVALA ŠTO SI ME RODILA”

Četvrti put Bog joj progovorio preko kćer koja joj je rekla; ” Mama bilo bi lipo da nam rodiš brata ili sestru…”

Poslije razgovora s Meri odlučila je roditi.

Silno se borila prisilnim mislima, borbe su bile jake, te ponovo odlučila abortirati.
Sljedeće jutro ,sva uznemirena zove me Kristina L. moramo pokrenuti molitvu, devetnicu, ovo je hitno, još nije kasno, Gospodin može promijeniti njenu odluku…
Odmah sam sročila poruku,  proslijedila u mnoge WhatsApp grupe, Facebook, pojedincima i krenuli  u devetnicu moleći Ps 27…podigla se molitva.
Sadržaj poruke Meri je pokazala trudnoj mami koja ju je jako dotaknula, takla u srce, počela je plakati, osjetila snagu molitve, raznježila se, počeli su  padati okovi.
U međuvremenu kontaktirala sam Mariju Š. koja vodi udrugu koja pomaže trudnicama, i ženama koje su imale iskustvo abortusa kroz razgovore, savjetovanja, duhovnu i materijalnu pomoć. Trudnica je pristala je na razgovor s njom.
Peti dan devetnice Marija Š. šalje mi poruku; “ U kontaktu sam s trudnicom, rodit će!”

Bila je to NAJBOLJA VIJEST.

Kad je donijela konačnu odluku da će roditi, naša trudnica kaže kako joj je pao kamen sa srca, nestao teret. Pomirila se s mužem, opet žive zajedno, a  Meri će biti kuma na krštenju!!!

Bože, hvala ti za ovaj život! HVALA TIIIII !