Mržnja

Tko mrzi brata svojega, u tami je, u tami hoda i ne zna kamo ide jer mu tama zasljepljuje oči. Tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti. Misli na zapovijedi i ne mrzi na bližnjega i na Zavjet Svevišnjega, pa oprosti krivicu. Tko vas sluša, Isusa sluša; tko vas prezire, Isusa prezire, a tko Isusa prezire, prezire onoga koji Isusa posla.

Mudre izreke

11 12 Nerazumnik prezire svoga bližnjega, dok čovjek uman šuti.

13 5 Pravednik mrzi na lažljivu riječ, a opaki goji mržnju i sramotu.

15 17 Bolji je obrok povrća gdje je ljubav nego od utovljena vola gdje je mržnja.

Sirah

28 3 Ako čovjek goji mržnju na drugoga, kako može od Gospoda tražiti ozdravljenje? 4 Kad s čovjekom sličnim sebi nema milosrđa, kako može moliti se za svoje grijehe? 5 On, koji je samo od mesa, goji osvetljivost, pa tko će mu oprostiti grijehe? 6 Misli na konac svoj i prestani s mržnjom; sjeti se raspadanja i smrti, i vrši zapovijedi. 7 Misli na zapovijedi i ne mrzi na bližnjega i na Zavjet Svevišnjega, pa oprosti krivicu.

Matej

24 9 Tada će vas predavati na muke i ubijati vas. I svi će vas narodi zamrziti zbog imena moga. 10 Mnogi će se tada sablazniti, izdavat će jedni druge i mrziti se među sobom.

Luka

10 16 Tko vas sluša, mene sluša; tko vas prezire, mene prezire. A tko mene prezire, prezire onoga koji mene posla.

1 Ivanova

2 9 Tko veli da je u svjetlosti, a mrzi brata svojega, u tami je sve do sada. 10 Tko ljubi brata svojega, u svjetlosti ostaje i sablazni u njemu nema. 11 A tko mrzi brata svojega, u tami je, u tami hodi i ne zna kamo ide jer mu tama zaslijepi oči.

4 20 Rekne li tko: “Ljubim Boga”, a mrzi brata svog, lažac je. Jer tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti.

Litanije, devetnice

Devetnice Presvetom Srcu Isusovu za milost Gospodine Isusa Kriste, Tvome presvetom Srcu povjeravam ovu nakanu… (ovdje spomeni nakanu). Samo me pogledaj, onda čini što želiš sa...

Pročitaj više

Bog te voli

On tebe voli jednako koliko i Isusa! Ne možeš hodati u vjeri i Božjoj pobjedi, ako najprije ne primiš Božju ljubav. To je najvažnije: znati da te Bog voli, bez obzira na sve; i prihvatiti Njegovu ljubav u svoje srce.

Pročitaj više

Molitvena soba ZDP

Gospodin me je u osobnoj molitvi jako ohrabrio, rekavši mi “Mile su mi riječi usta tvojih, mile su mi tvoje molitve jer ja vidim tvoje srce”. Uživam upoznavati svoju braću i sestre, to je toliki blagoslov za sve nas!

Pročitaj više