Molitvena soba ZDP

Melita - podružnica Zlatar

Tip sam osobe koja voli biti u pozadini i teško se opusti uz nepoznate ljude. Zato je moja prva reakcija na molitvenu sobu bila : “Ma kakvi, ja tam sigurno neću ići, kaj bi ja molila tam da me netko gleda. Nema šanse!”

Krenule su molitve u molitvenoj sobi, srce mi nije dalo mira vjerujući da Gospodin želi da idem. Iskoračila sam, najprije Njemu za ljubav, a onda i iz ljubavi i zahvalnosti prema našoj ZDP.

Tako sam krenula moleći Boga da budem sama. Prvi puta nisam bila sama, al iduća dva, tri puta jesam i bilo mi je žao. Ljepše je moliti sa braćom i sestrama.

Eh, onda me još naša Vera odredila za nositelja u molitvenoj sobi. Prva reakcija “O Bože, još i to!”

Svaki put mi je bilo teško ići, pa sam imala misli da ne molim tak lijepo kao drugi, pa sam se pitala odakle izvlače tolike riječi, jer meni je srce prepuno, a ne znam kako to izvući vani i oblikovati u riječi.

Ubrzo nakon toga me je Gospodin u osobnoj molitvi jako ohrabrio, rekavši mi “Mile su mi riječi usta tvojih, mile su mi tvoje molitve jer ja vidim tvoje srce”.
Od tog trenutka skinuo je sa mene sav taj nepotrebni teret i puno slobodnija krećem u molitvenu sobu…

Uživam upoznavati svoju braću i sestre, to je toliki blagoslov za sve nas! Uživam zagovarajući s njima! A Gospodin se raduje i uživa još više!

Drugo što bi htjela podijeliti s vama, razmišljajući trebam li ili ne, al Gospodin mi je još nešto pokazao u osobnoj molitvi. Odveo me na neku veliku, mračnu pozornicu (ono, ja bježim od toga?) i rekao da upalim svijetlo. U trenutku kad sam gurnula prekidač prema gore, upalilo se svjetlo, a na ogromnim tribinama je bilo tisuće ljudi koji su se ustali i klicali Bogu.
Gospodin mi je pokazao kako On po mojim / našim molitvama može doticati srca tisuća i tisuća ljudi. Pokazao je koliko su naše molitve važne, koliko mi možemo doprinjeti i koliko tek On po nama može raditi!
Zato, budimo odvažni i hrabri!
Mi možda (još) ne vidimo što Bog radi, ali radi silno! Bogu nisu bitne količina izrečenih riječi niti neke birane riječi, već naša iskrena i otvorena srca.
Svatko od nas je bitan, zauzmimo hrabro naša mjesta na zidinama naše ZDP, naše domovine i – dajmo Gospodinu svoja srca, a On će činiti ostalo.

Melita – podružnica Zlatar