Ljutnja

Ovi nam biblijski citati progovaraju o ljutnji i posljedicama koje prate one koji se prepuštaju sličnim emocijama i stanjima svijesti.

Mudre izreke

1216Luđak odmah odaje svoj bijes, a pametan pokriva sramotu.

1416Mudar se boji i oda zla se uklanja, a bezuman se raspaljuje i bez straha je. 17Nagao čovjek čini ludosti, a razborit ih podnosi. 29Tko se teško srdi, velike je razboritosti, a nabusit duhom pokazuje ludost.

1614Jarost je kraljeva vjesnik smrti ali je mudar čovjek ublaži. 32Tko se teško srdi, bolji je od junaka, i tko nad sobom vlada, bolji je od osvojitelja grada.

Sirah

106Ne budi kivan na svoga bližnjeg ni zbog kakve nepravde i ne čini ništa nepravedno.

2730Mržnja i srdžba jednako su gnusne, i grešan ih čovjek obje u sebi nosi. 24Zavist i srdžba skraćuju dane, i briga donosi starost prije vremena.

3029Gorčina duše spopada čovjeka koji je vina previše popio, u strasti i u gnjevu. 30Pijanstvo u bezumnika izaziva srdžbu na vlastitu propast, umanjuje mu snagu i umnožava rane.

Amos

111Ovako govori Jahve: “Za tri zločina Edoma, za četiri zločina, odluka je neopoziva: jer gonjaše brata mačem prigušujuć’ samilost svoju, jer gnjev svoj potpirivaše jednako, jer poticaše bijes svoj, 12pustit ću oganj na Teman da sažeže dvorce u Bosri.”

Matej

2112Isus uđe u Hram i izagna sve koji su prodavali i kupovali u Hramu. Mjenjačima isprevrta stolove i prodavačima golubova klupe. 13Kaže im: “Pisamo je: Dom će se moj zvati Dom molitve, a vi od njega činite pećinu razbojničku.”

522A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu. A tko bratu rekne ‘Glupane!’, bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: ‘Luđače!’, bit će podvrgnut ognju paklenomu.”

Rimljanima

118Otkriva se doista s neba gnjev Božji na svaku bezbožnost i nepravednost ljudi koji istinu sputavaju nepravednošću.

25Tvrdokornošću svojom i srcem koje neće obraćenja zgrćeš na se gnjev za Dan gnjeva i objavljenja pravedna suda Boga 6koji će uzvratiti svakom po djelima: 7onima koji postojanošću u dobrim djelima ištu slavu, čast i neraspadljivost – život vječni; 8buntovnicima pak i nepokornima istini, a pokornima nepravdi – gnjev i srdžba!

415Ta Zakon rađa gnjev; gdje pak nema Zakona, nema ni prekršaja.

Efežanima

21I vi bijaste mrtvi zbog prijestupa i grijeha

22u kojima ste nekoć živjeli po Eonu ovoga svijeta, po Knezu vlasti zraka, po tomu duhu koji sada djeluje u sinovima neposlušnima. 3Među njima smo i mi nekoć živjeli u požudama tijela svoga, udovoljavajući prohtjevima tijela i ćudi, te po naravi bijasmo djeca gnjeva kao i drugi.

426Srdite se, ali ne griješite! Sunce nek ne zađe nad vašom srdžbom 27i ne dajite mjesta đavlu.

Kološanima

38Ali sada i vi odložite sve! Gnjev, srdžba, opakost, hula, prostota van iz vaših usta!

1 Solunjanima

59Ta Bog nas nije odredio za gnjev, nego da imamo spasenje po Gospodinu našem Isusu Kristu, 10koji je za nas umro da – bdjeli ili spavali – zajedno s njime živimo

Jakovljeva

119Znajte, braćo moja ljubljena! Svatko neka bude brz da sluša, spor da govori, spor na srdžbu. 20Jer srdžba čovjekova ne čini pravde Božje. 21Zato odložite prljavštinu i preostalu zloću i sa svom krotkošću primite usađenu riječ koja ima moć spasiti duše vaše. svaku

Otkrivenje

148Za njim eto drugog anđela koji govori: “Pade, pade Babilon, veliki koji vinom gnjeva i bluda svojega opi sve narode!” 9Za njima eto i trećeg anđela koji vikaše iza glasa: “Tko god se klanja Zvijeri i kipu njezinu te primi žig na čelo ili ruku, 10pit će vino gnjeva Božjega, nerazvodnjeno, natočeno već u čaši srdžbe njegove!

Bog te voli

On tebe voli jednako koliko i Isusa! Ne možeš hodati u vjeri i Božjoj pobjedi, ako najprije ne primiš Božju ljubav. To je najvažnije: znati da te Bog voli, bez obzira na sve; i prihvatiti Njegovu ljubav u svoje srce.

Pročitaj više

Bog me voli

Prije 5 godina bila sam naručena na redovan pregled. Dijagnosticirana mi cista na jajniku. Šok, suza suzu stiže, izgubila sam se, nisam znala gdje sam ni kuda ću. Moram na...

Pročitaj više